Gråsonesex

Jentevakta anbefaler Gråsonesex (<– trykk her!), en episode av Leo Ajkic sin serie P3 sjekker ut. Her tar han opp gråsonen mellom samtykkende sex og voldtekt. Særlig nå i russetiden er det et relevant tema siden mange har sex i beruset tilstand. Hva hvis man har sex med noen mens man er kjempefull, men neste dag husker man ikke om man egentlig sa ja til det? Eller at man egentlig ikke ønsket å ha sex men lot være å si nei eller gjøre motstand? Er det en voldtekt da?

Episoden utforsker dette aspektet både ved hjelp av en jurist, og ungdommer som enten har opplevd noe lignende eller snakker om hva de tenker om det. Absolutt verdt å se!

Det er viktig å understreke her at selv om man opplever noe som i juridisk forstand ikke defineres som en voldtekt, så kan man oppleve det som et overgrep likevel. Som juristen presiserer i episoden kan man trenge oppfølging og noen å snakke med uansett! Det er ingen skam i å oppsøke hjelp hvis man har det vanskelig i etterkant av en slik opplevelse.

Formålet med serien er på ingen måte å bagatellisere overgrep som er begått mot personer som var for berusede til å kunne motsette seg uønsket fysisk kontakt, men for å utforske det også tidvis ubehagelige mellomstadiet.

No Comments

Post a Comment