GIRLPOWER

20733129_10203766254153142_1597662123_n                    girlpower

 

FUN FACT: jenter kan bli hva dem vil! Nei, vi mener det. Kanskje tenker dere; eh ja, vi vet det, er ikke det en selvfølge? Det er det faktisk ikke. Vi vokser fortsatt opp med noen (forvridde) forestillinger om at noen jobber og stillinger egner seg bedre til et bestemt kjønn, og hvis noen er tøffe nok til å utfordre disse forestillingene så blir de kanskje sett ned eller rart på. Enten det er gutter som vil bli sykepleiere og frisører, eller jenter som vil bli dataingeniører eller elektrikere – dette går begge veier. Akkurat på samme måte som at jenter kan bli hva de vil, skal gutter kunne bli hva de vil. Og da mener vi virkelig hva de vil. Hvis du vil vil være sjef for et selskap eller hjemmeværende mor/far – GO FOR IT! Bare så lenge man gjør det man gjør fordi det er det man vil, og ikke fordi det er det man «skal».

Vi i Jentevakta syns det er viktig at vi heier på hverandre – og at vi skyver hverandre oppover! Hvis noen forteller deg en drøm de har for eksempel, la oss svare med et: wow, for et fantastisk mål og jeg skal heie på deg hele veien!, istedet for et: det er umulig. Alt er mulig. Vi jenter klarer alt vi vil, og selv om vi kanskje faller 10 000 ganger mens vi prøver, så viser det bare at vi har klart å reise oss opp like mange ganger. Det er en bragd i seg selv! Nå er det mange som begynner på ny skole; enten det er ungdomsskole, videregående, høgskole eller universitet. Det kan være vanskelig å forstå at alle mennesker har sin egen historie, på akkurat samme måte som deg selv, derfor er det ekstra viktig å ta vare på hverandre. Ta deg en ekstra kikk – er det noen som sitter alene, kanskje ser litt sjenerte ut; kanskje de smiler til deg, men ikke tørr å gå bort? Kanskje du er den sjenerte? Nå er tiden for at vi skal heie på hverandre, heie hverandre fram og opp, og dermed gå bort og si hei. Kanskje det er starten på et kjempe bra vennskap? Kanskje det er starten DU trenger for å begynne å ta sjanser og gjøre akkurat det du vil. Kanskje er det bare et hei. Men det hei’et kan bety så utrolig mye mer. Så hvorfor ikke prøve?

 

Girlpower kan bety så mangt: at jenter kan bli det de vil, at jenter er tøffe, at jenter heier på hverandre, osv. Det betyr ikke at vi ikke heier på guttene i tillegg, for det gjør vi. Prøv å tenk på hva girlpower betyr for deg og gjør noe med det!

 

Vi i Jentevakta heier i hvert fall på dere!

No Comments

Post a Comment