Jenter har også rett på sin egennytelse

Hvor mye og ofte er det naturlig å onanere, egentlig? Line Elvsåshagen i serien hennes Line fikser kroppen, gjør et personlig eksperiment og skal onanere tre ganger daglig i en uke. Med humoristisk blikk tar hun på seg oppgaven med god arbeidsmoral og et dypt magedrag før hun sender kameramannen på gangen for å starte første dagen. I slutten av uken bemerker hun selv de positive bivirkningene av den siste uken, men kommenterer at tre ganger om dagen er for mye og at kanskje en gang om dagen burde holde. Ser man tilbake på Norstat undersøkelsen til NRK, ser man at 18 % av guttene onanerer daglig, mens 2 % av jentene gjør det.

 

Det som er viktig å poengtere er at vår egen seksualitet er nettopp det – vår egen. Hvor ofte en føler at man vil, og har lyst til å, onanere er ens eget valg. Det er for noen like riktig å aldri å onanere eller å ha sex, som at sex med seg selv og andre er en veldig viktig del av hverdagen. Problemet blir når man velger å ikke utforske sin egen seksualitet fordi man føler skam eller vemmelse over å gjøre det.

 

Poenget som er viktig å bemerke seg fra denne situasjonen er kjønnsforskjellene i utbredelsen av onanering hos unge. Mens 74% av alle guttene i undersøkelsen onanerer minst en gang i uken, så er jentene mer tilbakeholdne. Hva er grunnen til forskjellen her? Er det slik at gutter er mer sexfikserte, eller er det slik at guttene har mer aksept eller lever med et privilegium der gutters utforskning på seksualitet er mer akseptert?

 

Man kan ofte høre unge menn fortelle om pinlige historier der de har blitt «ferska» av en forelder eller et søsken mens de har onanert, men til gjengjeld hører man aldri jenter med den samme historien. Dessuten blir reaksjonen på guttenes historie «herregud! så flaut!», mens en jente med samme historie vil risikere å få reaksjonen «eh, æsj?».

 

Jenter har i følge loven rett på sin egen seksualitet. Men kultur (til og med den relativt «frigjorte» i Norge), normer og kotymer ser det helst at jenter og kvinner skal være søte, og aller helst møte sin seksualitet for første gang sammen med en mer erfaren mann. Denne påstanden provoserer, men det er slik det er om man formulerer det og setter situasjonen litt på kanten.

 

Jenter får mye positivt av å ha et seksuelt forhold med seg selv. Sex er bra for psyken, men du blir også kjent med din fysiske kropp og hva som skal til for å oppnå nytelse for deg.

 

Mantra fra oss i Jentevakta om onani er «Har du lyst, har du lov».

 

Bildet er Madonna av Edvard Munch.

No Comments

Post a Comment