13 Reasons Why – Noen tanker fra oss

Fredag 18. mai ble sesong 2 av den populære serien 13 Reasons Why sluppet på Netflix. Da sesong 1 kom i fjor skapte serien stor debatt, og sesong 2 er ventet å være minst like kontroversiell.

I denne serien møter vi Hannah, en amerikansk tenåring som en dag velger å ta sitt eget liv. Gjennom 13 episoder får seerne vite hva som har ledet frem til denne beslutningen, og viktige temaer som mobbing, overgrep og depresjon blir tatt opp. Målet til skaperne av denne serien er å få folk til å begynne å snakke mer om disse temaene og gjøre at folk som sliter får hjelp før det går så langt som det gjorde med Hannah. Serien ble imidlertid kraftig kritisert for å fungere mot sin hensikt, og at den ble en trigger for noen av seerne.

Måten noen av de alvorlige temaene i serien blir tatt opp på, kan bidra til å ”mate” noen av de negative tankene vi har i hodet og få dem til å vokse seg enda større enn det de er fra før. Dersom du tror det kan bli vanskelig å se denne serien, anbefaler vi derfor at du kanskje lar være å se den, eller at du ser den med en viss varsomhet. Det går for eksempel an å hoppe over noen av scenene hvis de blir for tøffe å se. Det kan også være lurt å se den med en god venn. På den måten kan dere snakke litt om noen av de tingene som blir tatt opp, og diskutere hvordan det som skjer i serien ville vært annerledes i den virkelige verden. Det som skjer i denne serien er ikke virkelig, og mye av det som skjer blir dramatisert for at den skal blir mer ”spennende”. I tillegg går det an å snakke om hva karakterene burde gjort for å få hjelp eller løse noen av de problemene de har, og hva Hannah kunne gjort istedenfor det valget hun gjennomførte.

Hvis du har tanker etter å ha sett denne serien, eller bare har lyst til å snakke litt, sitter vi i Jentevakta klare fra mandag til torsdag på chat og telefon fra 19-22. Ingen problemer er for små, ingen for store. Vi vil veldig gjerne snakke med deg!

No Comments

Post a Comment