top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Å sette seg selv først

Det er veldig enkelt å prioritere alle andre enn seg selv. I frykt for å skuffe tar man på seg en ekstra vakt på jobb for du vil jo ikke skuffe sjefen. Du er kjempesliten, men velger likevel å dra på fest fordi du tenker "hva om jeg ikke blir bedt neste gang?". To av de du er på gruppe med i et skoleprosjekt gir minimalt med innsats, så du gjør arbeidet for dem begge. Du vil tross alt ikke få en dårlig karakter.


Det å sette seg selv og egne behov først er utrolig viktig. Det er veldig lett å føle et press om å tilfredsstille alle sine forventninger og la det gå på bekostning av hva man selv føler for. Samvittigheten vår er et viktig kompass for å ta avgjørelser, men noen ganger kan det være feilstilt og noen ganger er man nødt til å legge det fra seg og gå den stien man selv ønsker. Dette kan være vanskelig, men derfor er det også viktig at man øver seg på å gjøre nettopp dette.


La meg stille deg noen spørsmål: Når tok du sist skikkelig vare på deg selv? Når valgte du sist deg fremfor noen andre sine forventninger? Jeg syns du skal tygge litt på den, og tenke over hva du har lyst til å gjøre i dag og hva du føler for. Ingen har din kropp og det å lytte til egne følelser, egne tanker og egne mål er viktig og ikke minst riktig. Det er slik man utvikler seg og får overskudd til å gjøre de ulike aktivitetene hverdagen består av.


En dame som har kjent på dette er forfatteren Sarah Knight. Hun var redaktør i en stor forlagsvirksomhet i New York til hun en dag valgte å "drite i" andre sine forventninger og press som de hadde til henne. Hun skrev senere boken "Drit i det!", og oppfordret alle til å ta mer vare på seg selv og gjøre det man selv føler for. Hun hevder at alle mennesker har et "drittbudsjett" som er alle småting i hverdagen som tar litt for mye energi, er irriterende eller noe som oppleves som unødvendig å gjøre. Hun vet likevel hvor vanskelig det kan være å si "nei" og derfor lagde hun et lite kart for å gjøre slike valg litt lettere.

Det er viktig å huske på at man skal ikke alltid "drite i det". Noen ganger er det viktig at man stiller opp for de man er glade i. Sånn er det med alle slags forhold: Man må gi og få. Men noen ganger må man sette seg selv først og det håper vi du tenker litt på fremover. For du er super, og du fortjener å ligge langflat på sofaen, trene/ikke trene, spise kanelbolle eller gjøre akkurat det du vil. Ha en strålende helg! Hilsen oss i Jentevakta <3

570 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

Comments


bottom of page