top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Å sette seg selv førstFebruar er for mange en måned fylt av fine feiringer som for eksempel Valentines og morsdag. I tillegg ble de aller fleste restriksjoner og regler knyttet til korona fjernet og Norge gjenåpnet - Hurra! For mange betyr det at man endelig får møtt venner man ikke har sett på lenge, å få en normal skolehverdag, å dra tilbake til arbeidsplassen og treffe kollegaer igjen, kanskje noen til og med endelig fikk dra en tur på byen og oppleve utelivet for første gang. I sosiale medier har det florert med bilder og videoer at folk som nyter mulighetene til å være en del av ulike sosiale settinger. Spesielt knyttet til Valentines og morsdag var det massevis av innhold hvor mødre, bestemødre, venner, kjærester og alle andre man setter pris på ble hedret med gode ord, gaver, god mat og sosiale happenings.


Selv om tiden har vært fylt med fine markeringer og glede over gjenåpning, og alle mulighetene det medbringer, er det ikke alle som syns det er like stas. Kanskje er det noen som føler på at det er ubehagelig å være med mange mennesker igjen, som syns at det er vanskelig eller slitsomt å skulle møte opp på skolen og arbeidsplassen etter lang tid med hjemmeskole eller hjemmekontor. Om du sitter og tenker at du syns det er litt vanskelig, eller om du ikke feiret Valentines og morsdag av ulike grunner, vit at det er helt greit og at det mest sannsynlig er mange andre som føler det på akkurat samme måte.


I tilknytning dager som Valentines og morsdag blir det ofte mye fokus på gaver man kan kjøpe og ting man kan gjøre for å vise at man setter pris på mennesker man er glad i og bryr seg om. For noen kan det oppleves som en forventning om at man er nødt til å bruke mye penger og tid for å uttrykke at man er glad i noen. Personlig tenker jeg at å vise kjærlighet betyr ikke å overøse dem med gaver eller store hendelser! Det kan være minst like fint å sende en hyggelig melding, gi bort en klem eller å ha en hyggelig filmkveld sammen med de man bryr seg om.


Det er fort gjort å tenke at man burde gjort mer, brukt mer penger på en gave eller blitt med på flere sosiale hendelser enn man allerede gjør. Alle andre får det jo til så jeg burde kanskje også yte enda mer enn det jeg allerede gjør? Dette er ikke en uvanlig følelse å ha, det å tenke at man skulle gjort mer, fått til mer eller blitt med på mer er noe mange tenker på. Da er det viktig at man hører på seg selv og egne behov. Har jeg egentlig lyst til å bli med på mer? Har jeg tid og overskudd?


Poenget mitt er at i tider fylt av feiringer hvor det kanskje er lett å tenke at man burde gjort mer, fått til mer eller blitt med på mer er det viktig å huske på å sette seg selv først. Så selv om Norge gjenåpnet er det fortsatt lov å ha en rolig kveld hjemme. Og om du verken feiret Valentines eller morsdag er ikke det så farlig heller. At du tar vare på deg selv, hører på deg selv og gjør det du har lyst til er det viktigste!
Vi i Jentevakta heier på deg og syns at akkurat DU er fantastisk akkurat som du er <3

Om du trenger noen å snakke med er vi tilgjengelig mandag-torsdag 19-22 på chat og telefon, både gjennom stort og smått.
44 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

Comentarios


bottom of page