top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Ei jentevakt for alle

Gledelig valentinsdag, og gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute!


Dager som i dag er jo ofte fylt av glede og kjærlighet, men for mange kan slike dager forsterke vonde følelser. Mange føler seg kanskje ekstra ensomme på dager som i dag, og alt som er vondt blir litt ekstra vanskelig når hele verden ser ut til å ha det fint. Det faktum at vi fremdeles står midt oppi en krevende pandemi, gjør heller ikke ting noe særlig lettere.


Derfor ønsker vi i Jentevakta å minne alle unge mennesker om at vi er her for dere alle.


"Men vent, kan jeg snakke med dere selv om jeg ikke er jente?"


Svaret er JA! Jentevakta er for alle! Navnet vårt kan være litt misvisende, og det tar vi selvkritikk for. For ordens skyld: Vi heter Jentevakta på bakgrunn av hvem som sitter på vår side av skjermen, ikke deres. Vi er en organisasjon bestående av unge kvinner som er her for å hjelpe, lytte, gi råd og støtte.


Alle unge mennesker er hjertelig velkomne til å snakke med oss, uavhengig av kjønnsidentitet, legning, kulturell bakgrunn eller livssyn! Så om du har noe på hjertet, trenger råd, tips eller bare noen å snakke med, så er vi her for deg - uansett om du er en han, hen, hun, litt av alt, noe i midten, eller hverken eller. For oss er det særlig viktig å tilby en trygg, fordomsfri og støttende arena for alle, nettopp fordi vi vet at


♥ Transpersoner er mer utsatt for hatkriminalitet, vold, overgrep og hets enn andre grupper på verdensbasis. Transfobi et utbredt problem i verden, og i Norge, og selvmordsstatistikken er farlig høy blant transpersoner.

♥ Selvmordsstatistikk viser også at flere gutter enn jenter tar sitt eget liv, samtidig som langt færre gutter får diagnosen angst eller depresjon.

♥ Rasisme, fremmedfrykt og hets er fremdeles et stort samfunnsproblem, også her i Norge.


... og mye, mye mer.


Vi ser dere. Vi hører dere. Og vi står med dere. Vår hjertesak er at alle, uavhengig av identitet, bakgrunn og kultur har rett til trygghet, støtte, inkludering og respekt. Vi er en interseksjonell feministisk organisasjon som er her for alle. Vi tar selvkritikk for at vi ikke alltid har vært flink nok til å tydeliggjøre dette nok i vår markedsføring tidligere. Dette er noe vi aktivt jobber med å endre og forbedre i tiden framover. Vi har også dyp forståelse for at Jentevakta kanskje ikke er rett hjelpeorganisasjon for alle selv om vi er åpen for alle, og da vil vi gjerne hjelpe deg å finne organisasjonen eller støtteaparatet du trenger! Du kan finne en liste med andre relevante hjelpeorganisasjoner her, blant annet større organisasjoner som har lengre åpningstider enn oss.


Vi håper at alle tar vare på seg selv, og at dere ikke nøler med å ta kontakt med oss dersom det er noe. Husk at du er verdifull og mer en god nok akkurat som du er. Gledelig valentinsdag! ♥228 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

コメント


bottom of page