top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Er du ensom i sommerferien?


Sommerferien er den tiden på året det virker som alle andre er så sykt lykkelige, mens man selv sitter hjemme alene. Instagram, facebook, vsco og snap koker over av feriebilder av tilsynelatende lykkelige og solbrune mennesker. Det kan nesten virke som at det viktigste for noen er å vise frem hvor fint de har det, og at om man ikke får vist det frem har det ikke skjedd. Dette kan skape et enormt press rundt å «prestere» på sosiale medier i sommerferien. Ironisk nok kan ferien bli et enda større press enn eksamener, tentamener og heldagsprøver, når ferien liksom skal være en pause fra alt skolepresset.


Det som er litt ironisk og veldig viktig å huske på, er at det man ser på sosiale medier ikke er ekte. Det man ser på sosiale medier er en konstruert virkelighet (i mange tilfeller), og det trenger ikke å samsvare med virkeligheten. Selv om det kan virke som at alle andre er så lykkelige, kan det faktisk hende at de også føler seg ensomme. Ikke la filter og stive smil lure! Det kan være mye som skjuler seg bak fasaden.


En annen ting som er viktig å huske på er at man ikke trenger å dra på en fancy ferie for å ha det fint! Tvert imot, man kan faktisk få det like fint, om ikke bedre, på små enkle turer. Det kan være å dra på en liten piknik med en venn, eller å lese en bok i en park. Å dra på telttur i hagen eller nærmeste skogsområde er faktisk utrolig gøy! Ofte er det store forventninger og forhåpninger knyttet til ferier, men det enkle er ofte det beste.


Det er mange som føler seg ensomme i sommerferien, så sommerferien kan være en gyllen mulighet til å danne nye bekjentskap. Det kan være å ta opp kontakten med en gammel venn, eller å spørre noen man ikke kjenner så godt om de vil finne på noe. Det er alltid bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite! Selv om noen takker nei til tilbudet blir de nok veldig glade for å bli invitert.


Vi i jentevakta vil ønske alle en god sommer! Vi er tilgjengelige fra 19-22 mandag til torsdag. Snakk gjerne med oss om hvordan du har det, vi er her for å lytte. Ingen problemer er for store og ingen er for små!Tips til ting å gjøre i sommerferien:

- Bake

- Dra på telttur

- Spille fotball

- Tegne

- Dra til biblioteket

- Gå tur med en hund

- Ta noen småjobber

- Finne en ny hobby

- Lære et nytt språk

- Snakke med jentevakta

- Lage hjemmespa

- Dra på café

- Besøk en slektning

- Ta en togtur

- Eksprimenter med sminke

- Få en ny frisyre

- Skrive dagbok

- Skrive en sang

- Lære et instrument

- Invitere noen som er ensomme

- Lage en dans

- Sove lenge

- Døgne

- Dra på fisketur

- Dra på shopping

- Nattbade

- Plukke bær

- Lage mat

- Se på youtube

- Bli frivillig

- Lag en bucketlist

- Ring noen

- Organisere klesskapet

540 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

Kommentare


bottom of page