top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Gjesteinnlegg: Ikke alene!

Nå som verden er i krise, er det mye som er ute av vår kontroll. Det er alt fra økonomiske utfordringer, til skole, jobb og viktigst av alt oss selv. Noen har med tiden klart å kontrollere tanker og utfordringer ved å prioritere andre ting, men det er likevel vanskelig å skjule at dette er en krevende tid.


Jeg må ærlig innrømme at jeg har tatt friheten for gitt fram til nå. Jeg er ikke vant til unntakstilstander hvor jeg må følge regler og råd om hvordan jeg skal oppføre meg utenfor mitt hjem. I en slik merkelig og isolerende tid, kan det bli ekstra ensomt og vanskelig for de som sliter med angst. Mange har mistet kontrollen, og hele situasjonen gjør oss mer sårbare. Det er nye oppdateringer, nye tiltak og nye råd over alt. Det blir rett og slett for mye.


Angst og depresjoner er noe som ikke blir fokus i denne situasjonen. Det er likevel noe vi alle opplever i forskjellig grad hver dag. Mange spørsmål og tanker fører til bekymringer - det hadde vært fint å høre at man ikke er alene. Derfor vil jeg fortelle deg at DU ikke er alene og dette kommer til å ordne seg. Dette er en krevende tid. Det er lov å si man er redd. Det er lov å føle frustrasjon og maktesløs. Det er lov å ta ting i eget tempo, men husk på alvoret i denne situasjonen. Gjør det som er best for deg og de rundt deg. Jeg, du og vi alle må ta vare på oss selv og hverandre. Vi er sammen om dette!


Det er vanskelig å håndtere denne situasjonen, både med tanke på viruset og tankene i hodet. For å kontrollere tankene slik at de ikke blir altoppslukende, er det viktig å akseptere det som er her og nå. Akseptere at dette er en vanskelig situasjon. Akseptere at det er greit å ikke ha kontroll. Akseptere at vi ikke kan styre det som skjer. Det som er viktigst er at selv om vi ikke kan kontrollere denne merkelige tiden, kan vi velge HVORDAN vi skal forholde oss til den. For mange er dette vanskelig, men en viktig innrømmelse.DU ER IKKE ALENE!


Jentevakta la ut tips/oppmuntringer på insta story i uken før påske, se gjerne tilbake på dem i høydepunktene! Prøv å finne noe som gir positiv energi i all negativiteten. Prøv å gjøre ting som gir deg små gleder og lyser opp dagen. Du må også huske på at Jentevakta er tilgjengelig på chat og telefon mandag til torsdag kl.19-22.

25 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

bottom of page