top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Hva skal jeg bli?


Det er under en uke til søknadsfristen for høyere utdanning og mange spør seg selv «hva er det jeg vil bli?». Som ung i dag opplever man at mange rundt oss tar høyere utdanning, de snakker om fadderuker og eksamensperioder. Man kan føle seg litt utenfor og man kan bli forvirret over alle studiene og emnene som finnes.


Det er en ting som er viktig når det gjelder høyere utdanning og å finne riktig studie. Tenk på hva du har lyst til å jobbe med! Det er ikke slik at man får en tittel av alle studiene som finnes. Noen tar en bachelorgrad, som er tre år, og får tittelen sykepleier, andre tar fem år, får ikke noe tittel, men likevell en god jobb. Det er heller ikke sånn at alle vet hva man vil jobbe med eller hva man skal bli. Noen tar også flere friår med jobb og reising fordi de trenger å klarne hodet og finne ut hva de har lyst til å studere.


Mens man sitter og scroller på samordna opptak er det mange tanker som går gjennom hodet på samme tid. Har man høyt nok snitt? Har man nok realfagspoeng? Hvor langt er det til denne plassen? Er det universitet eller høyskole? Det kan virke både skummelt og spennede på samme tid. Ta deg gjerne god tid til å lese litt på de ulike studieprogrammene. Det står ofte noen intervjuer med noen som studerer eller studerer akkurat det studiet du sitter og leser på.

Å velge fremtiden sin er ikke lett, mange av oss i jentevakta brukte tid på å tenke gjennom hva vi ville jobbe med etter videregående. Det er et hav av muligheter og det er aldri for sent å begynne på noe nytt eller innse at man har valgt noe som ikke passer en. Det er også en fin mulighet til å ta opp igjen karakterer dersom du ønsker inn på et studie med høyt snitt. Ta den tiden du trenger, du har god tid!Benytt deg av studieveiledere på nettsidene til de ulike universitetene og høyskolene. Snakk gjerne med oss i jentevakta om du trenger noe å prate med dette om. Velg noe du synes høres spennende ut, om du begynner å studere nå til høsten eller om tre år,er det viktigste at du trives med det du gjør! Bestemmer du deg for å starte nå til høsten, kan du bytte om på rekkefølgen din på det du har søkt helt fram til 1.juni!


Vi i jentevakta ønsker deg lykke til med det du måtte ende opp med å gjøre!

Ta vare på deg selv! <330 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

Comments


bottom of page