Søk
  • Jentevakta

Stressa for eksamen?Det er mange som har eksamensperiode for første, andre eller kanskje aller siste gang, og som er stressa for hvordan det kommer til å gå. Man har altfor mye å lese og altfor liten tid. Hvor skal man egentlig begynne?


Her kommer noen tips:


1. Ikke sammenligne deg selv med andre

- Alle lærer på ulike måter. Noen lærer best ved å lese, noen lærer best ved å skrive notater, mens noen føler de lærer best av å diskutere pensum med andre medstudenter. Finn ut hva som passer best for deg!


2. Få oversikt

- Dersom du ikke rekker å lese alt er det viktig å plukke ut det viktigste. Lag en tidsplan; det gir forutsigbarhet og det kan hjelpe på stressnivået.


3. Ta pauser og vær i bevegelse

- Ved å ta pauser hvor du for eksempel går en tur, drar på trening eller bruker tid med venner, får du du tankene over på noe annet og du føler mest sannsynlig at du får mer overskudd. I tillegg kan bevegelse i løpet av dagen gjøre at du sover bedre om natten.


4. Legg bort telefonen når du jobber

- Det er ikke noen hemmelighet at telefonen stjeler mye tid. Bruk heller telefonen i pausene!


Husk at det å være nervøs og stressa før eksamen er helt normalt og at mange føler det slik – hvis det kan være en liten trøst. Husk også at om eksamen ikke går som du hadde håpet, så finnes det alltid flere sjanser. Vi heier på deg! Lykke til med innspurten!

23 visninger

Siste innlegg

Se alle

Vi lever i en verden som er blitt mer opptatt av mental helse, åpenhet og forståelse. Det er helt fantastisk! Men, vi lever også i en verden hvor vi konstant påvirkes av reklame og influencere til å k