top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Tanker og tips rundt eksamenstiden

Nå har jeg brukt over fem minutter på å huske hvordan man starter en blogg. Jeg ble ikke noe klokere av det, så da kjører vi bare rett på.


For mange har vi kommet til den delen av året hvor det er meningen at studenter landet over skal skrape sammen ukjente krefter, kunnskap og tårer for deretter å røre dette sammen til et (ofte) skriftlig mesterverk som ukjente mennesker skal bedømme i form av et tall eller en bokstav. Gøy.


Vi har også gleden av mørketid, hvilket tærer på både humør og motivasjon. En hører titt og stadig at det er viktig med fysisk aktivitet, og det er jo for så vidt sant, problemet er jo å finne tid til dette når en allerede har følelsen av at det er en eller annen bok som skriker etter oppmerksomheten din til enhver tid. Personlig bestemte jeg meg for å høre på ekspertenes råd, og få inn noen timer med trening eller i det minste en tur, og det hjalp faktisk på! Det skal sies at jeg egentlig ikke hadde noen ambisjoner om å ta meg tid til dette, men etter å ha ryddet og vasket rommet mitt for sikkert fjerde gang i løpet av en uke, så innså jeg at denne tiden like godt kunne brukes til trening. Det er tross alt begrenset hvor ofte en trenger å sortere teposene sine.

Når jeg ikke tilbringer tiden med nesa begravd i en bok, så tar jeg meg gjerne en tur innom butikken for nødproviant (også kalt mat), og på disse turene har jeg innsett at mørketiden egentlig en trafikkulykke som venter på å skje. Derfor vil jeg veldig gjerne oppfordre dere alle til å bruke refleks, helst en vest, men bruk noe i hvert fall. Brodder kan også være en god idé, etter å ha falt x antall ganger på isen, så falt det meg inn at dette strengt tatt ikke trenger å være en del av hverdagen.


Slenger med noen tips som bruker å hjelpe meg i eksamenstiden:

- Bruk refleks utenfor husets fire vegger (du kan selvsagt bruke innvendig også, whatever floats your boat), og invester gjerne i d-vitaminer! Vi får for lite av det nå som sola så vidt gidder å vise seg, og mangel på d-vitamin tuller litt med humøret over tid.


- Selvpleie! Husk å pleie deg selv litt, se en film/serie, gå en tur, hør på digg musikk, snakk med mennesker og spis skikkelige måltider. Generelt bare gjør noe som du blir glad av, det både trenger og fortjener du! Obs: Angående film/serier, prøv å se noe som gjør deg glad, det viser seg at skrekkfilmer og triste filmer ikke er optimalt for søvn dersom en allerede er litt stressa. Eller, det funka dårlig for meg, aner ikke hva som funker deg. Gjør det som funker for deg.


- Husk at det ikke er verdens undergang om eksamen ikke går din vei. Verden stopper ikke opp, utdanningen din er ikke tapt, og du kan ta opp eksamen dersom du kjenner at du ikke er fornøyd med resultatet. Pust, slapp av, og gjør det du kan for å få det til. Går det ikke, så kan man prøve igjen. Det er i hvert fall det jeg forteller meg selv når det virker som om at bøker og fag har rottet seg sammen for å sakte, men sikkert drive meg til vanvidd. Og det er jo egentlig sant, det tar bare litt tid før en aksepterer det.

17 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

コメント


bottom of page