top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJentevakta

Slikkelapp - hva for noe?

Hei du!

Høsten er på vei og Norge har åpnet igjen. For mange av oss betyr det at vi kan møte nye mennesker. Noen av oss er til og med så heldige at vi finner noen vi har lyst til å ha sex med! Da er det et par ting som er viktige å huske på, og en av de tingene vil vi skrive om i dag - nemlig det å ha trygg sex!


Har du hørt om kondomen før?

Vet du hva kondomer beskytter mot?

Men har du hørt om slikkelappen før? Kanskje ikke?


Vi i jentejakta vet (og heier på!!) at jenter har sex med jenter, gutter har sex med gutter, jenter har sex med gutter, gutter har sex med ikke-binære, ikke-binære har sex med jenter, og at alle kjønn kan ha sex med hverandre!

(Så lenge alle parter vil, såklart ❤️🧡💛💚💙💜)


Problemet er bare at kondomen, som de fleste kjenner til, kun beskytter ved penetrerende sex, der den sitter på penis. Derfor ville vi skrive et lite innlegg om slikkelappen! Vi synes den burde få mye mer oppmerksomhet enn den får.


Seksuelt overførbare sykdommer kan smitte mellom alle kjønn, både ved penetrering i vagina eller anus, ved suging, ved fingring og ved slikking. Vet du at du f.eks kan få herpes eller klamydia ved oralsex? Da er slikkelappen gull verdt. Dessverre er ikke slikelapper like lett å få tak i som kondomer - men - du kan lage slikkelapp ut av kondomen! Hold deg fast og se hvordan her:Altså:

Ved penetrerende sex kan du bruke kondomen som vanlig. Ved slikking kan du:

  1. Åpne kondomet

  2. Klippe av tuppen (ikke rull ut!)

  3. Klipp over langsidene av kondomen mens den enda er rullet sammen

  4. Rull ut den firkantede lappen

  5. Legg slikkelappen der du vil slikke, og voila 🤌🏼
(Bilde lånt av RFSU, kilde nederst)


Et godt tips er å bruke vannbasert glidemiddel før man legger slikkelappen på, da holder den seg bedre på plass. Husk også å slikke på samme side av lappen hele tiden!Vi ønsker deg gode, trygge sexopplevelser med den eller de du ønsker å dele det med <3 Uansett om det innebærer penetrering, slikking, fingring eller helt andre ting 🥰

Klem fra oss i Jentevakta


Ps. Den 10. oktober markerer vi verdensdagen for psykisk helse. Vi i Jentevakta vil stå på stand i Nordre gate i Trondheim lørdag 9. oktober fra 10-18. Kom innom for å si hei, ha en prat om psykisk helse, få merch fra verdensdagen eller gratis kondomer!


Kilder:391 visninger

Siste innlegg

Se alle

Om det å ha dårlig råd.

I den tida vi er inne i nå, og tiden som har vært, har det skjedd mange ting som ikke har vært positive for økonomien til folk flest. Jeg har i dette blogginnlegget litt lyst til å dele noen tanker ru

ความคิดเห็น


bottom of page